Električni sistem i svjetla za auto prikolice

Imajući u vidu sve propise i odredbe u vezi sa različitim vrstama bezbjednosti, neophodno je da električni sistem i svjetla na auto prikolici budu potpuno funkcionalni. Veoma je važno da budete vidljivi ako je na vaše vozilo prikačena auto ili kamp prikolica. Međutim, najvažnije od svega jeste da električni sistemi između vozila i prikačene prikolice funkcioniraju kako bi ostali učesnici u saobraćaju lako mogli da vide šta im svetla na vozilu signaliziraju.

Električni sistem

Električni sistem auto prikolice sastoji se od priključnice, kabla i svjetala. Priključnica povezuje auto prikolicu sa električnim sistemom automobila kako bi se lampe na prikolici mogle upaliti. Podrazumijeva se da zadnja svetla i pokazivači pravca i pozicije auto ili kamp prikolice moraju biti potpuno funkcionalni. Priključnica za auto prikolicu može biti 7- ili 13-polna. Treba samo da izaberete onu koja odgovara vašem vozilu. Ukoliko niste sigurni koja vam priključnica treba, slobodno nam se obratite za pomoć. Ukoliko vaše vozilo ima 13-polnu priključnicu, a prikolica 7-polnu, ili obrnuto, u ponudi imamo i adaptere koji rješavaju ovaj problem.

Različite vrste svjetala

Sva svjetla na auto ili kamp prikolici moraju biti iste vrste na celom vozilu. Ukoliko želite da zamijenite model svjetla, zamijenite sva svjetla na prikolici kako biste osigurali da sve radi onako kako je osmišljeno. Također je moguće zamijeniti klasična svjetla LED svjetlima. LED svjetla pružaju mnogo pogodonosti, npr. traju duže od običnih svjetala. Korištenje LED svjetala umjesto običnih podrazumijeva i važne ekološke aspekte. Valeryd ima veliku ponudu LED svjetala. U ponudi imamo i kompletnu rasvjetu koja podrazumijeva sve neophodne dijelove poput elektro dijelova, kablova, pokazivača pravca i zadnjih svetala. Kompletna rasvjeta obuhvata i kleme i kliješta.