Osovine i kočnice za auto prikolice

Osovine za auto prikolice

Osovina za prikolicu je ključna za pravilno funkcioniranje auto ili kamp prikolice. Ukoliko je osovina oštećena, istrošena ili je korodirala, neophodno je da se zamijeni. Ukoliko je potrebno da popravite kočnice na svojoj auto prikolici sa kočnicom, uglavnom je najbolja i najjeftinija opcija da zamijenite cijeli sistem umesto da popravljate staru i istrošenu osovinu.

Osovine za auto prikolice sa kočnicom ili bez nje

Valeryd nudi osovine za auto prikolice sa kočnicom i osovine za auto prikolice bez kočnice različitih proizvođača i različitih dimenzija. Ukoliko slučajno ne možete da pronađete odgovarajuću osovinu za svoju auto ili kamp prikolicu, možemo da vam je napravimo po mjeri. U tom slučaju, samo treba da nam se javite da bismo se dogovorili oko vremena isporuke i cijene.

Kompletni osovinski paket za auto prikolice

U ponudi su i kompletni osovinski paketi koji se sastoje od osovina, spojnica i svih dijelova prenosnog sistema kočenja.

Valeryd takođe nudi odvojive osovine za auto prikolice sa kočnicom ili bez nje.
Osovine za auto prikolice bez kočnice:
Imamo osovine za auto prikolice bez kočnice težine između 750 i 1000 kg
Osovine za auto prikolice sa kočnicom:
Imamo osovine za auto prikolice sa kočnicom težine između 750 i 1800 kg

Stvari o kojima treba da vodite računa prilikom izbora osovine za auto ili kamp prikolicu:

Da li znate ko je proizvođač osovine koju trenutno imate? Ukoliko niste sigurni, pogledajte na zaštitnoj kapici osovine, na pločici koja se nalazi na tijelu osovine ili na poleđini anker ploče. Potom treba da saznate koju spojnicu imate. Konačno, treba da znate ukupnu težinu svoje prikolice i provjerite dimenzije A, B i C. Kada to uradite, treba da izaberete osovinu odgovarajućih dimenzija od istog proizvođača čija težina mora odgovarati ukupnoj težini prikolice ili biti jedan nivo iznad. Također, obavezno provjerite prečnik kočnica.
Zahvaljujući vrhunskom znanju i stručnosti, kompanija Valeryd vam kao partner nudi dijelove koji savršeno odgovaraju posebnim i jedinstvenim potrebama vas ili vaše kompanije. Donosite odluke znajući da će sve biti urađeno i završeno na odgovarajući način.