Spojnice prikolice i inercijske kočnice za auto prikolice i kamp prikolice

Da li vam je potrebna spojnica prikolice ili inercijska kočnica za auto prikolicu? Valeryd je tu za vas. Proizvodimo inercijske kočnice i spojnice prikolice visoke kvalitete koje odgovaraju većini kamp i auto prikolica dostupnih na tržištu. Sa nama uvijek možete biti sigurni.

Spojnice/poteznice prikolice

Valeryd u svojoj ponudi ima spojnice za auto prikolice sa kočnicom težine između 750 i 3500 kg i auto prikolice bez kočnice težine između 750 i 1200 kg. Ukoliko niste sigurni da li će spojnica odgovarati vašoj auto prikolici, to možete jednostavno provjeriti. Pretražite našu web stranicu.

Inercijske kočnice

Ponekad naiđemo na genijalne izume koji nas ostave bez teksta, baš kao što je inercijska kočnica. Ovaj tip kočnice usporava prikolicu koristeći težinu same prikolice. Inercijske kočnice kompanije Valeryd idealne su za auto i kamp prikolice sa kočnicom težine od 950 do 3500 kg.

Dodatne informacije:

Inercijska kočnica je povezana sa automobilom pomoću poteznice. Ovaj sistem podrazumijeva poteznicu koja se nalazi u cijevi i može da se pomjera unaprijed i unazad, što znači da se istovremeno sa aktiviranjem kočnica povlači i inercijska kočnica. Inercijska kočnica je povezana sa kočnicama pomoću prenosnog sistema kočenja. Sila koja nastaje prenosi se sa cijevi u inercijskoj kočnici na kočnice preko kablova i šipki sa navojem. Sila generirana u inercijskoj kočnici aktivira mehanizam za kočenje u kočnicama. Zatim dolazi do trenja između bubnja kočnice koji je spojen sa točkom i papučice kočnice. Ovo trenje dovodi do smanjenja brzine prikolice i kombinirano vozilo se usporava. Ovo genijalno rješenje zaista olakšava prenos od tačke A do tačke B.